Banen in de techniek

Wil je graag iets met je handen doen? Wil je er zeker van zijn dat je straks werk kunt vinden? En wil je ook nog een beetje verdienen ook? Dat is een goede combi! Er zijn namelijk flink wat beroepen binnen de techniek waar jonge mensen dringend voor nodig zijn! Bij deze 10 beroepen in de techniek zitten ze op jongeren te wachten.

elektro-werken-techniek

Elektromonteur

Een elektromonteur maakt elektrische installaties. Je zorgt ervoor dat er schakelaars, lampen en stopcontacten worden aangelegd. Je bedenkt ook waar de buizen voor de draden moeten komen en berekent wat er precies nodig is om alles te laten werken.

Bruto salaris per maand

Gemiddeld €1999,-

techniek-jongeren-lasser

Lasser

Als lasser verbind je metalen onderdelen door middel van druk of warmte. Vaak gebruik je daarbij een lasapparaat. Je moet veel weten van de verschillende technieken en materialen om te kunnen bepalen wat de beste lasmethode is voor een klus.

Bruto salaris per maand

Gemiddeld €1959,-

loodgieter-techniek-jongeren

Loodgieter

Als loodgieter leg je verwarmingsinstallaties, toiletten, wasbakken en rioleringen aan. Of je repareert het als er iets stuk is. In de bouw zijn loodgieters onmisbaar. Maar ook in gewone huizen zijn loodgieters hard nodig, bijvoorbeeld als er iets lekt.

Bruto salaris per maand

Gemiddeld €1952,-

inkoper-techniek-tskills

Inkoper

Als inkoper van technische producten moet je ervoor zorgen dat de materialen en machines binnen een bepaald bedrijf altijd op voorraad zijn. Om de juiste spullen te kopen, moet je natuurlijk wel verstand hebben van technische zaken.

Bruto salaris per maand

Gemiddeld €2324,-

werkvoorbereider-techniek-tskills

Werkvoorbereider

Als werkvoorbereider materialen maak je werktekeningen, planningen, werkinstructies en koop je metalen in. Je zorgt ervoor dat bijvoorbeeld een bouwproject helemaal klaar is om uitgevoerd te worden. Je moet dus veel technische kennis hebben.

Bruto salaris per maand

Gemiddeld €2200,-

techniek-tskills-jongeren-vacatures

Spuitgieter

Een spuitgieter geeft kunststof een bepaalde vorm. Een poeder van plastic wordt gesmolten en onder hoge druk gespoten in een bepaalde vorm. Zo kun je eigenlijk elk voorwerp maken wat je maar kunt bedenken. Ook allerlei onderdelen voor de industrie.

Bruto salaris per maand

Gemiddeld €1850,-

cnc-verspaner-techniek-tskills

CNC-verspaner

Een CNC-verspaner is iemand die met een computergestuurde freesmachine of draaibank metaal, kunststof of hout een bepaalde vorm geeft. Ze zeggen ook wel 'draaier' of 'frezer'. Als je deze machines ook nog kunt programmeren, ben je echt een droomcollega!

Bruto salaris per maand

Gemiddeld €2082,-

constructiebankwerker-techniek-tskills

Constructiebankwerker

Een constructiebankwerker maakt en monteert metalen constructies of onderdelen hiervan. Hiervoor moet je metaal kunnen lassen, boren, kanten (buigen) en snijden. Je moet dus kunnen omgaan met verschillende machines en gereedschappen.

Bruto salaris per maand

Gemiddeld €2030,-

werktuigbouwkundige-werk-techniek-tskills

Werktuigbouwkundige

Een werktuigbouwkundige ontwerpt apparaten en machines die bijvoorbeeld spullen kunnen tillen, verplaatsen of verbinden. Denk aan motoren, kranen en bruggen. Vaak wordt er voor dit werk een hbo-opleiding gevraagd.

Bruto salaris per maand

Gemiddeld €2474,-

procesoperator-techniek-tskills

Procesoperator

Een procesoperator is verantwoordelijk voor een productieproces in een fabriek. Je houdt in de gaten of alle geautomatiseerde processen - bijvoorbeeld loopbanden - goed worden. Je zorgt voor het onderhoud en als het nodig is, leg je een machine stil.

Bruto salaris per maand

Gemiddeld €2103,-