Opleidingsbedrijf Metaal

by Thirza Beunk

OBM Noord en OBM Oost zijn samenwerkingsverbanden van bedrijven in de metaal- en maakindustrie. Via deze organisaties kun je een BBL-opleiding volgen. Ze zorgen ervoor dat je een leerwerkbaan vindt bij één van de aangesloten bedrijven.

Wat heb je daaraan?
Omdat je bij OBM Noord en OBM Oost opleidingstrajecten op niveau 2 t/m 4 en zelfs hbo-Ad kunt volgen, krijg je een mooie kans op de arbeidsmarkt. De start van een succesvolle carrière in deze sector!

Wat doe je hier?
Als je werkt bij een van de aangesloten bedrijven, word je opgeleid tot lasser, constructiewerker, verspaner, plaatwerker of machinebouwer. Wil je zien welke werkzaamheden daarbij horen, kijk dan op het YouTubekanaal van OBM.

Wat is daar leuk/bijzonder aan?
Werken in combinatie met leren wordt in deze sectoren vaak beter gewaardeerd dan een voltijdopleiding. Vaardigheden leer je immers op de werkvloer!

Wat heb je daarvoor nodig?
Als je het leuk vindt om echte dingen te maken, dan is een baan in de metaal- en maakindustrie wellicht iets voor jou. In de opleiding krijg je vakken als materiaalkennis, gereedschapskennis, vakleer, kennis van tekening lezen. En natuurlijk leer je alles over het toepassen van technieken, robotica en automatisering.

Wat moet je doen als dit je wel wat lijkt?
Stuur een bericht naar OBM Noord of OBM Oost. Ze vertellen je graag alles over werken in deze mooie sector. Ga naar www.obm-oost.nl of www.obm-noord.nl.

https://obm-opleidingen.nl/