Stagefacts

Aan de slag met de skills die je op school hebt geleerd: dat kan tijdens een stage. Dit is een handige manier om te ontdekken of je hebt gekozen voor het juiste beroep of niet. Wat zijn de spelregels voor een stage? Check op deze pagina de stagefacts die handig zijn om te weten als je stage loopt.

Maak een plan

Bedenk wat je graag wilt leren tijdens je stage en geef dat ook aan. Je stagebegeleider kan niet ruiken wat je wensen zijn. Gewoon zeggen dus. Als er een reden is waarom het niet kan, hoor je het vanzelf.

Check je vakanties

Vergeet NIET te checken hoe het zit met vakanties. Als je vrij hebt van school, wil dat niet zeggen dat je ook niet op komt dagen op je stageplek. Effe overleggen!

werken-techniek-banen

Handig om te weten

Pauze

Let op: koffie- en lunchpauzes op je stageplek tellen niet mee bij je gewerkte uren.

Aantal uur

Hoeveel uur je moet blijven, op welke dagen je moet werken en wanneer de stage begint en eindigt spreek je allemaal van tevoren af.

Verantwoordelijkheid

Ook als je stage loopt, is je school verantwoordelijk voor jou en je opleiding. Dus zijn er problemen, meld ze dan op school.

Vergoeding

Vraag voordat je begint met je stage of er ook sprake is van een stagevergoeding. Het zou zonde zijn als je die misloopt!

stagefacts-techniek-tskills

Bespreek problemen

Loopt het niet lekker tijdens je stage? Moet je bijvoorbeeld dingen doen die niet bij je opleiding passen of is de begeleiding niet goed? Trek aan de bel! Bespreek het met de stagebegeleider van het bedrijf en als dat niet helpt op school.

Lees je stageovereekomst

In een stageovereenkomst staan afspraken waaraan je je moet houden tijdens je stage. Zorg dat je alles goed snapt, voor je je handtekening er onder zet!