Sterk staaltje: Anne maakt elke dag wat moois

by Thirza Beunk
tskills

Anne is constructiewerker. Zij bouwt onderdelen of complete producten van staal. Na haar opleiding kon ze bij haar leerbedrijf blijven werken. Nu maakt ze elke dag iets nieuws.

Ik heb dyslectie én dyscalculie. Daarom dacht ik dat een technische opleiding te moeilijk zou zijn. Maar iemand van OBM wist me om te praten en ik ben toch aan een opleiding begonnen. Het was niet altijd makkelijk, maar de leraren hebben me enorm goed geholpen. En ik ben niet bang om vragen te stellen en aan te geven wat ik nodig heb. Zo heb ik in drie jaar tijd mijn diploma gehaald en werk ik nu nog steeds met veel plezier bij mijn leerbedrijf.

“Op school geloofden ze in mij, ondanks mijn dyslectie en dyscalculie.”

Ik werk als enige vrouw tussen twintig kerels. Natuurlijk werd ik in het begin weleens onderschat. Inmiddels weten ze wel wat ze aan me hebben. Ik vind het prima dat er in de werkplaats geen andere meiden zijn. Ik ben opgegroeid met drie broers, dus ik ben niet anders gewend. Ik vind het wel lekker om een beetje slap te ouwehoeren de hele dag.

Het leukste aan werken in de techniek vind ik de creativiteit die ik erin kan stoppen. Ik maak elke dag iets anders, geen dag is hetzelfde. Ik werk vooral met rvs, want daarmee kun je de leukste producten maken. Maar voor mijn hobby gebruik ik allerlei soorten metalen. Als ik leuk afval zie liggen, mag ik dat soms mee naar huis nemen. Dat tover ik dan om in een leuke creatie. Dat is het mooie van werken met metaal: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Annes facts
Leeftijd: 24
Opleiding: OBM Oost
Richting: All round constructiewerker
Niveau: BBL 3
Leerbedrijf: Metaaltechniek Brummen 

Lees ook