Tijmen ontwikkeld reuze-drones bij Boessenkool!

by Thirza Beunk
tskills-Boessenkool

Denk aan een drone, maar doe het formaat dan keer tien. Want Tijmen werkt niet aan gewone drones, maar aan van die grote jongens. Hij doet zijn afstudeerproject bij machinefabriek Boessenkool. Daar ontwikkelen ze drones die zo groot en sterk zijn dat je er mensen aan kunt hangen…

“Wat me aansprak bij Boessenkool is dat ze veel innovatieve producten maken,” vertelt Tijmen. “In het derde jaar van mijn opleiding heb ik hier ook stage gelopen. Ik kwam toen terecht op de afdeling waar ze drones ontwikkelen. En daar zit ik nu weer. We doen testvluchten met de drones en verzamelen dan allerlei data. Hoe lang kan hij vliegen, hoeveel kilo kan hij vervoeren? We bekijken wat er verbeterd kan worden en monteren nieuwe onderdelen. Als stagiair doe je mee aan het hele proces.

Je bent eigenlijk een soort uitvinder!

Als ik een verbetering bedenk, ga ik schetsen, een 3d-tekening maken, een bouwplan ontwikkelen en het dan maken. Je bent eigenlijk een soort uitvinder. Zo heb ik een spuitboom gemaakt die aan de drone zit waarmee je landbouwgewassen kunt besproeien. Alle onderdelen voor de drone moeten natuurlijk zo licht mogelijk zijn. Hoe minder zo’n spuitboom weegt, hoe meer bestrijdingsmiddelen de drone kan vervoeren. De drone waaraan ik werk kan zo’n zeventig kilo vervoeren.

Er zit veel uitdaging in dit werk. En ik krijg bij Boessenkool ook veel vrijheid om mijn eigen ideeën uit te voeren. Hopelijk worden de drones op den duur verkocht. Wie weet zie ik er dan wel ergens eentje vliegen boven een veld. Dan weet ik dat ik daaraan heb meegewerkt!”

Wie: Tijmen Bunte
Leeftijd: 19 jaar
Opleiding: Mechatronica niveau 4, ROC Twente
Wat: Afstudeerstage bij machinefabriek Boessenkool in Almelo

Check dit!
Wil jij ook stage lopen bij zo’n gaaf bedrijf? Check dan de website: www.boessenkool.com.

Lees ook