Jolande en Jorin maken alles glad bij van Geenen

by nltskill-bathumi
Van-geenen-techniek-tskills


Jorin en Jolande maken van ruwe metalen voorwerpen een glad en glanzend geheel bij Van Geenen. Dat doen ze door te slijpen en te polijsten. Met machines in alle soorten en maten, of… met de hand!

Toen Jorin Zandbergen op zijn vijftiende stage moest lopen, werd hij door school naar Van Geenen gestuurd. “Ik ging eerst kijken en wat ik zag beviel me wel. Ik begon met een dag stage per week en nu ben ik hier nog steeds.” Jolande ter Maat heeft een opleiding gedaan voor goudsmid. “Heel leuk, maar ik kon geen fulltime baan vinden. Via een uitzendbureau kwam ik bij Van Geenen terecht. En dat was verrassend leuk. Polijsten is hier heel andere koek. Zo bewerken we meterslange leuningen voor jachten en ketels die zo groot zijn dat je erin kunt staan.”

“Je hebt veel variatie in dit werk,” vertellen Jolande en Jorin. “Je werkt steeds aan een ander product. Je krijgt je eigen verantwoordelijkheid voor wat je aan het doen bent en je bepaalt zelf hoe je een bewerking doet. Natuurlijk krijg je advies van ervaren collega’s als je daarom vraagt.” Maar Jorin lacht: “Ik ben wel zo eigenwijs dat ik het liever zelf uitzoek!” 

Een ruw voorwerp verandert hier onder je handen in een glanzend geheel!

Voor dit werk moet je wel een Pietje Precies zijn. Vooral Jolande werkt graag aan heel verfijnde werkstukken waarop geen blutsje of krasje te zien mag zijn. Jorin heeft liever wat grover werk. Zo was hij laatst in Oostenrijk om de binnenkant van een ketel van achttien meter glad te slijpen. Zo doet ieder waar hij het beste op zijn plek is.

Tip voor jou:
Bij Van Geenen speel je mee in de eredivisie van de metaalbewerking. Met zo’n basis vind je gegarandeerd een baan.

Check dit!
Zou je slijpen en polijsten wel in de vingers willen krijgen? Check dan www.vangeenen.nl.

Foto: Gijs van Ouwerkerk

Lees ook